Vejret bliver bedre og bedre til Smukfest
60.000 Smukfest-gæster kan glæde sig over, at termometeret kun går en vej hen mod weekenden - og det er op.

Det ser ud til, at det holder tørt under bøgetræerne i Skanderborg, hvor de store navne indtager årets Smukfest fra onsdag til søndag.

Faktisk bliver det en særdeles god lang weekend at tilbringe udendørs og lytte til navne som Blur og Bryan Adams. Det begynder dog en kende køligt og blæsende onsdag og torsdag, fortæller vagtchef hos DMI Mogens Rønnebek.

- Overordnet set ser det fornuftigt ud. Men her de første dage onsdag og torsdag bliver det med lidt frisk vind, drivende skyer og måske en enkelt byge, der kan give et par dråber regn onsdag.

- Men det er i småtingsafdelingen, fastslår meteorologen.

Temperaturen over Skanderborg stiger over perioden fra små 17 - 18 grader onsdag til 18 -19 torsdag, og fredag rammer termometret 20 grader.

For første gang siden 2008 er der ikke for længst udsolgt af partoutbilletter til årets festival. Måske fordi sommeren indtil videre kun har vist sig i ganske små glimt.

Det ser dog heldigvis ud til, at vejrguderne kommer på bedre tanker. For de omkring 60.000 besøgende kan glæde sig til, at det bliver kun bedre efter fredag:

- I weekenden ser det ud til, at det bliver solskin, tørvejr og over 20 grader. Nok helt op omkring 22 - 23 grader og ganske svag vind, forudser Mogens Rønnebek.

- Det kan næsten ikke blive bedre festival vejr, mener han.

Til aftenkoncerterne kan det være en god idé at have en lun trøje parat. For temperaturen falder til under 15 grader.

- Altså ikke specielt lune aftener, men det bliver også en lille smule lunere hen over weekenden, lover meteorologen fra DMI.

For festivalgæster, der sover i telt, kan det blive en kølig fornøjelse. Helt ned til 10 grader i de tidligere morgentimer.

/ritzau/