Vatikanet vil spille med i Serie A
De er skøre, de romere: Vatikanets statssekretær drømmer om at lade Vatikanet stille med et fodboldhold, der kan konkurrere med topholdene i den italienske Serie A.

Den vatikanske fodboldliga har ikke ry for at være den stærkeste i verden, men ambitionerne fejler ikke noget. Nu har Vatikanets statssekretær, kardinal Tarcisio Bertone, meldt ud, at han gerne ser, at den lille stat får et fodboldhold, der kan være i stand til at konkurrere mod de bedste hold i den italienske Serie A.

Det lyder skørt, men måske skal man ikke grine alt for højt alligevel.

Tarcisio Bertone fortæller til BBC, at der rundt omkring i Italien er mange katolske seminarier, som er fyldt med unge fodboldspillere, blandt andre mange fra Brasilien, som hellere end gerne ville spille på Vatikanets hold.

»Jeg kan ikke udelukke muligheden for at Vatikanet engang i fremtiden kunne sammensætte et hold med stor styrke, som kunne spille på samme niveau som Roma, Inter og Sampdoria,« siger kardinalen til BBC.

Og hvorfor egentlig ikke? I hvert fald har Vatikanet overflod af to af nøgleingredienserne i moderne fodbold: Supportere og ikke mindst penge.

Så måske er vejen banet for et nærmest guddommeligt fodboldhold.

Så er der kun problemet med fodboldkalenderen. Det kan tænkes, at FC Vatikanet får mere end svært ved at stille hold, hvis de skal spille en søndag.

Og i øvrigt: Vatikanet har faktisk en liga, men det er nok tvivlsomt om holdene her kan yde modstand mod et rigtigt stjernehold. Den vatikanske liga består af Schweizer-garden, kustoderne fra museet, de ansatte på avisen ?L?Osservatore Romano?, personalet fra ?Radio Vaticana? og så holdet fra telefontjenesten ? sidstnævnte plejer i øvrigt at gøre rent bord, når der spilles om trofæet, ?Scudettoen af Guds Nåde?.