Vanvittigt: Køb et hus for en Euro

Verden
Bisaccia er ældgammel med mange bygninger helt tilbage fra romertiden. Men også moderne på mange måder med madfestivaler etc. (Foto: City of Bisaccia)

Syditalienske Bisaccia er den seneste i rækken af italienske landsbyer, som sælger ejendomme for et symbolsk beløb.

Når noget lyder for godt til at være sandt, så er det som regel også, men her er undtagelsen, som bekræfter regelen: Du kan købe et hus i den pittoreske syditalienske by, Bisaccia, for en Euro. Det eneste, du skal forpligte dig til, er, at du skal renovere huset og være en del af byen – dog uden at skulle have din permanente bopæl der.
 
Byen er som mange andre fattige byer i det syditalienske ramt af, at indbyggerne har søgt mod de mere velhavende dele af støvlelandet. Men Bisaccia med de ca. 5.000 indbyggere fungerer alligevel fint med masser af butikker og restauranter.
 
Det er ikke første gang, at små italienske landsbyer tilbyder udlændinge denne gode deal, men i modsætning til dem, så har Bisaccia en fordel: Alle de 90 huse, som sælges, ejes af kommunen selv, så der bliver ikke noget bøvl med overtagelsen og penge under bordet, som det før har været tilfælde af de private husejere har krævet.
 

Køb hele gaden

 
– Vi har en meget alvorlig situation her, siger byens viceborgmester Francesco Tartaglia til CNN Travel . – Den forladte bydel, som vi nu sælger, spreder sig fra gade til gade, så det er på tide at få noget liv og nyt blod ind, siger han og fortsætter: – Derfor ser vi gerne familier, venner og bekendte købe sig ind på én gang, så det på den måde går stærkere med at få livet tilbage i området.
 
Så hvis du og din familie og gode venner har 100 kroner til overs tilsammen, så kan der købes en hel gade med middelalderlige charmerende huse. Men man skal også have hænderne skruet ordentligt på eller bare have penge nok til at kunne betale lokale håndværkere til at gøre jobbet.
 
Smuk ser den ud – og så om aftenen med sin middelalderlige kirke og lille torv. Byen ligger et par hundrede kilometer vest for Napoli. Foto: City of Bisaccia
 

 

Nyheder

Ryanair-boss:

Muslimske mænd er

den største risiko