Van Garderen: Nu er jeg også kaptajn
Cadel Evans er blevet overhalet af sin holdkammerat Tejay Van Garderen i Tourens samlede klassement.

Der kan meget vel være et magtskifte undervejs på den forsvarende Tour de France-vinder, Cadel Evans', amerikanske BMC-hold, efter at han på onsdagens etape tabte endnu mere tid til favoritterne i kampen om den gule trøje.

På etapen blev Evans først hægtet af favoritgruppen på vej op ad Col d'Aspin. Han fik dog kæmpet sig tilbage blot for på den næste stigning at blive sat af igen.

Til gengæld kom hans unge holdkammerat Tejay Van Garderen i mål sammen med favoritterne og overhalede samtidig Evans i det samlede klassement.

23-årige Van Garderen indrømmer, at han ikke længere kun er hjælperytter, men at han trods alt heller ikke vil kalde sig selv for holdets nye kaptajn.

- Jeg tror mere, der er et fælles lederskab, fordi Evans stadig kun er 11 sekunder efter mig i det samlede klassement. Han kan nemt komme tilbage, og jeg kan måske have en dårlig dag, men jeg håber det ikke, siger Van Garderen til cyclingnews.com.

Han er selv overrasket over, at han både fører Tourens ungdomskonkurrence og indtager en sjetteplads i det samlede klassement.

- Jeg gør det bedre, end jeg nogensinde havde forestillet mig, siger Van Garderen og indrømmer, at chancerne for at få Evans på podiet i Paris er små.

- For Cadel er der ikke nogen måde, han kan hente tid på, så han kan komme på podiet - det er bare ikke muligt.

- Nu må vi kigge efter andre muligheder. Måske en etapesejr efter et udbrud. Vi vil helt klart forsvare den hvide trøje og vores to top-10-placeringer, siger rytteren.

/ritzau/