Van Gaal advarer angrebsstjerne: Vis dit værd
Radamel Falcao kæmper for at finde formen i Manchester United. Her er han i aktion i en kamp mod Stoke. (Arkiv). Foto: Clint Hughes/AP
Radamel Falcao skal præstere bedre, hvis han skal blive i Manchester United efter denne sæson, siger van Gaal.

Det vakte opsigt, da Manchester Uniteds manager, Louis van Gaal, i sidste weekend havde sendt angriberen Radamel Falcao helt ud af truppen til kampen mod Southampton og i stedet havde unge James Wilson med på bænken.

Men hollænderen har ikke været imponeret af Falcaos indsats hidtil, og nu har den farlige colombianer fået klar besked: Han skal præstere bedre, hvis den nuværende lejekontrakt skal gøres permanent efter denne sæson.

- Han skal vise sit værd, og det er vi enige om. Det er derfor, vi har lavet den aftale, vi har. Året er ikke gået endnu, så han har chancen, siger Louis van Gaal ifølge nyhedsbureauet AFP.

Falcao, der har lavet tre mål i 11 kampe i sin tid i klubben, blev holdt ude af kampen mod Southampton af taktiske grunde, siger van Gaal.

Men manageren understreger samtidig, at han er ligeglad med, hvad spilleren har kostet, og hvad han får i løn.

- Det handler om kvalitet i træningen og i kampene, og om han passer ind i taktikken til kampen.

- Som jeg forklarede efter Southampton-kampen: Om en spiller koster 95 millioner pund eller 5000 gør ingen forskel for mig. Man skal vise sit værd - også hvis man koster 95 millioner pund, siger Louis van Gaal.

Manchester United betalte i august 16 millioner pund (155 millioner kroner) for at leje Radamel Falcao i Monaco i én sæson. Hvis kontrakten skal gøres permanent, kommer den engelske storklub til at punge ud med yderligere 44 millioner pund (428 millioner kroner).

/ritzau/