Van Avermaet vinder cykelklassikernes forret
Peter Sagan havde udskiftet kameler med brosten og viste sig godt frem i Omloop Het Nieuwsblad, som markerer forårsklassikernes snarlige komme. Foto: Claudio Peri/AP
Greg Van Avermaet slog verdensmesteren Peter Sagan i Omloop Het Nieuwsblad og fik en god sejr i hjemlandet.

Greg Van Avermaet åbnede landevejscyklingens brostenssæson med et brag, da belgieren lørdag slog verdensmesteren Peter Sagan på de sidste meter og kørte først over stregen i Omloop Het Nieuwsblad efter 200 kilometer med stejle knolde, småveje og brosten omkring Gent.

Omloop Het Nieuwsblad tæller selv i næsthøjeste løbskategori, men løbet markerer forårsklassikernes snarlige komme og ses som en indikator på, hvad der venter i de helt store løb.

Flere gange undervejs i løbet var den regerende verdensmesteren Peter Sagan (Tinkoff) aktiv i front, mens en tidligere verdensmester Philippe Gilbert (BMC) kom i fokus for et styrt, der satte ham ud af spil før slutfasen.

Til gengæld kunne BMC så glæde sig over stærk kørsel fra Greg Van Avermaet, som kom med i Sagans spændende udbrud, som så stærkere og stærkere ud.

Den stærkt kørende Sagan benyttede løbende momenterne til at presse tempoet op og dermed presse de ryttere, som havde været afsted tidligere på dagen, ud af frontgruppen.

Med 15 kilometer til mål sad Peter Sagan og Greg Van Avermaet alene med Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Alexis Gougeard (AG2R) og Luke Rowe (Sky).

Med tre kilometer til mål lå feltet 25 sekunder efter de fem, som derfor skulle holde kæderne stramme for at kunne afgøre løbet mellem sig på de brede asfaltveje tilbage ind mod Gent.

Det gjorde de, Van Avermaet åbnede spurten, og Peter Sagan kunne ikke følge ham.

Verdensmesteren måtte nøjes med en andenplads. Tiesj Benoot blev nummer tre.

/ritzau/