Valverde taber førertrøje efter Vuelta-drama

Alejandro Valverde tabte førertrøjen efter styrt og kontroversiel kørsel af hans direkte modstandere.

Efter et 130 kilometer langt udbrud på Vuelta a Espanas fjerde etape vandt australske Simon Clarke fra Greenedge etapeløbets fjerde etape efter en spurt mod tyske Tony Martin fra Omega.

Et imponerende præstation af den 26-årige australier, som på den sidste stigning sad alene tilbage med Tony Martin. Den tyske fartspecialist kom til at sidde forrest i det taktiske spil, og det udnytte Clarke til at gå forbi tyskeren og sikkert vinde etapen.

Men dagens store drama stod holdet Sky for, da de under et styrt satte fart på feltet, hvilket til sidst tog førertrøjen fra spanske Alejandro Valverde.

Med små 30 kilometer igen kom feltet nemlig ind i en hård sidevind, som let kunne splittet feltet, og så satte Sky fart på.

Men i det samme øjeblik, som Sky satte fart på, styrtede en stor gruppe ryttere fremme feltet. Blandt dem var holdets røde førertrøje Alejandro Valverde (Movistar) - og to ryttere fra Saxo Bank-Tinkoff bank, den ene Benjamin Noval.

Sky's forreste mand kiggede tilbage på styrtet, men valgte alligevel at fortsætte føringen. Lidt kontroversielt i et cykelfelt, som ofte venter på klassementryttere, der styrter.

Men det gjorde Sky ikke, og så måtte Valverdes hjælperyttere i gang med at arbejde for at komme op til de øvrige favoritter - især Christopher Froome (Sky), Joaquim Rodriguez (Katusha) og Alberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff Bank).

Kort inde på den afsluttende stigning måtte Valverde sågar klare sig uden sine hjælperyttere, som alle var tappede for kræfter. Og bedst som han så ud til at gøre det umulige og komme op, satte Daniel Navarro sig foran sin kaptajn Alberto Contador og trak væk.

Rodriguez, Froome og Contador og den kommende Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytter Nicolas Roche fra Ag2r kørte med.

Og mens Froome og Contador lurede på hinanden trak Roche væk, mens Rodriguez trods besværligheder akkurat kunne køre med de to kombattanter.

Og det var heldigt for Rodriguez, for dermed overtog han den røde førertrøje fra Valverde i det store spanske løb.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.