Valverde snyder Contador for bjergsejr
Det lignede en sejr til Alberto Contador, men i en hæsblæsende finish var Alejandro Valverde smartest.

Alberto Contador fra Team Saxo Bank-Tingkoff Bank lignede en vinder, men på de sidste meter pressede Alejandro Valverde sig foran, og Movistar-rytteren kan dermed notere sig for en fornem sejr på 8. etape af Vuelta a España.

Det var en etape med en afslutning, der var som skabt til løbets bjergspecialister, og det var da også alle favoritterne, der til slut afgjorde sagerne imellem sig.

Da Contador angreb på den sidste kilometer, lignede det en sjælden sejr til Bjarne Riis' hold, men Contadors landsmand Valverde var altså smartere, da det gjaldt.

En gruppe på fire ryttere sad længe i udbrud og havde tre minutters forspring, da rytterne gik ind på den sidste stejle stigning, der afsluttede etapen.

Bagved lurede løbets favoritter, Christopher Froome, Alberto Contador og Alejandro Valverde, i et større felt sammen med førende Joaquin Rodriguez, men det lå i kortene, at der ville blive angrebet på den sidste stigning i Andorra.

Froomes hold, Team Sky, gik frem og satte et højt tempo på de sidste kilometer, da stigningsprocenterne for alvor røg i vejret, og straks kom prominente navne som sidste års Vuelta-vinder Juan José Cobo i problemer og blev smidt af favoritfeltet.

Det var Alejandro Valverde, der angreb først. Movistar-rytteren slap dog aldrig væk, men tempoet gjorde, at Cameron Meyer, den sidste af de fire udbrydere, blev indhentet, og så var afgørelsen en sag mellem de store favoritter til den samlede sejr.

Rodriguez nåede også foran Contador, der endte på tredjepladsen, mens Froome blev nummer fire. I det samlede regnskab er Rodriguez stadig på toppen.

/ritzau/