Vagtlægechef: Masseopsigelser kan ramme patienterne
Foto: Linda Kastrup/arkiv/Scanpix

I disse dage har læger travlt med at trække sig fra vagtlægeordningen, da de er utilfredse med indførelsen af et årligt gebyr på 4.000 kroner.

67 læger i Region Syddanmark har valgt at sige op i protest over gebyret, som de er blevet pålagt af Styrelsen for Patientsikkerhed.

Vagtlægechef i Region Syddanmark, Ole Holm Thomsen, forudser, at masseflugten af vagtlæger kan ende med at ramme patienterne.

- I bund og grund kan det betyde færre læger på vagt, og det kan betyde længere ventetider. Det kan måske være områder, hvor vi måske må lukke konsultationer, fordi der ikke er læger til at passe dem, siger Ole Holm Thomsen til Vejle Amts Folkeblad.

Det er et flertal i Folketinget, der har besluttet at indføre gebyret som finansiering af et risikobaseret tilsyn.

Gebyret gælder selvstændige behandlingssteder, men det mener vagtlægerne ikke, de er.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) har bedt Styrelsen for Patientsikkerhed finde en løsning på problemet.

Vagtlægechef Ole Holm Thomsen udtaler til Vejle Amts Folkeblad, at der hurtigt bør findes en løsning på problemet, hvis patienter i Region Syddanmark skal undgå at mærke til lægeflugten på egen krop.

- Det er ikke sådan, at der ikke er læger på vagt i morgen. Men det kan give os et ret stort dækningsproblem primært på lang sigt, men også på kort sigt, siger han.