Vagthund advarer om voldsom islamofobi i Holland
Europas racisme-vagthund advarer om, at hadet mod muslimer stiger dramatisk i Holland. Overdrevet kritik, mener regering.

Overfald på gaden, hadefulde udtalelser fra politikere og racistisk grafitti i gaderne. Hollands muslimer bliver ifølge Europas racisme-vagthund ofre for en stadig større hetz.

Den Europæiske Kommision mod Racisme og Intolerance (ECRI) repræsenterer 47 lande og offentliggjorde i går en stor analyse af racisme i Holland. Ifølge rapporten »stiger islamofobien dramatisk« i landet, og både medier og politikere bærer en del af skylden.

Holland har omkring seks procent - eller cirka en million - indbyggere med muslimsk baggrund. I 2004 blev filmsinstruktøren Theo van Gogh myrdet af en muslimsk fundamentalist, og islamkritikeren Ayaan Hirsi Ali lever i skjul på grund af trusler fra islamister.

Holland: Kritik overdrevet

Sagerne har ifølge ECRI fået politikere, medier og borgere til at kamme over med »stereotyper, stigmatisering« og »direkte racistisk politisk tale«. Samtidig er antallet af overfald på muslimer steget.

ECRI er tidligere blevet kritiseret af den danske regering for at bruge upræcise kilder. Organisationens rapporter laves blandt andet på baggrund af interview med organisationer og interessegrupper.

Hollands regering mener, at kritikken fra ECRI s side er overdrevet. Hetzen mod muslimer kommer primært fra det højreorienterede Frihedspartiet, påpeger regeringen.

»I virkeligheden bliver disse synspunkter i stærke vendinger og gentagne gange fordømt af flertallet af andre partier og af medlemmer af regeringen,« skriver regeringen i udtalelsen.

via Listen To News