Værsgo at rydde op, Irak

Daglige nedslagtninger, attentater og kidnapninger. Irak er et land i borgerkrig, og onsdag kom Baker-kommisionen så med sin løsning på krigen: Sæt 15.000 ekstra mand til at uddanne de irakiske soldater i en fart, og se så at få vores egne drenge hjem. Så kan irakerne selv rydde op efter vores invasion.
Færre soldater i Irak vil skabe mere vold i et land, som i forvejen mister tusindvis af liv hver måned. Balkan burde have lært de danske politikere, at det kræver en massiv og langvarig militær indsats at stoppe en borgerkrig, inden den går amok. Men det gælder åbenbart ikke, hvis missionen er for svær.
De Radikale foreslår, at vi i stedet sender de danske soldater til Sudan, hvor der trods alt er våbenhvile. Morale: De lette konflikter vil vi gerne være med til, men hvis det bliver rigtigt farligt, så smutter vi altså igen.
Den rigtige løsning havde været at øge antallet af soldater i Irak voldsomt i en periode, overøse landet med udviklingsbistand og give de enkelte befolkningsgrupper selvstyre. Men det er selvfølgelig en svær opgave, der tager lang tid. Og det er der ingen stemmer i.