Vælgere vælger de smukke
Smukke mennesker har større chance for at blive valgt til politiske poster, viser australsk undersøgelse.

De politiske holdninger er ikke alt, hvad vælgere går efter, når de sætter deres kryds på stemmeseddelen. Det er også vigtigt, at politikeren har udseendet med sig. En australsk undersøgelse viser, at et godt udseende kan betyde op til to procent ekstra stemmer for den enkelte kandidat. Det lyder måske ikke af meget, men det kan have betydning for, hvem der får pladserne i det australske parlament. Ifølge undersøgelsen bliver hver tiende plads i parlamentet afgjort af stemmeforskelle på under 1,4 procent.

Udseendet har størst betydning for de politikere, der ikke er kendte ansigter i politik. Når først folk kender politikerne, bliver udseendet mindre vigtigt. Det er ifølge undersøgelsens bagmand Andrew Leigh grunden til, at Australiens premierminister får gode stemmetal, samtidig med at han bliver vurderet til at have det fjerdegrimmeste fjæs i parlamentssalen.

»John Howards vælgere har højst sandsynligt et godt kendskab til Howards evner som politiker. Det gør i højere grad udseendet irrelevant,« siger Andrew Leigh ifølge Reuters.