L&F Vækstmarkeder giver håb for fødevareklyngen
Flere fødevarevirksomheder er den kommende uge med i eksportfremstød til Vietnam og Filippinerne, to vækstlande med et stort potentiale.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Den danske fødevareklynge skal kigge mod vækstmarkeder uden for EU for at hente nye eksportordrer hjem oven på Ruslands importforbud. Derfor er en række fødevarevirksomheder med, når Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen i den kommende uge besøger Vietnam og Filippinerne, to store vækstmarkeder i Sydøstasien.

Begge landes økonomier er vokset imponerende de seneste år, har en voksende middelklasse af forbrugere og en landbrugssektor under hastig udvikling.

- Det sydøstasiatiske marked rummer store muligheder, både for virksomheder, der vil sælge danske kvalitetsfødevarer til kvalitetsbevidste forbrugere, og for de virksomheder, der sælger udstyr til den lokale landbrugssektor, siger Karen Hækkerup, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

Karen Hækkerup er med på hele turen, også når Mogens Jensen som en del af programmet åbner en ny, handelsorienteret dansk ambassade i Filippinernes hovedstad, Manilla.

- Der er brug for en samlet indsats for at åbne nye markeder for danske virksomheder. Den økonomiske krise er så alvorlig, at alle må arbejde benhårdt for at afbøde konsekvenserne af Ruslands importstop. Derfor sætter vi stor pris på at have et tæt samarbejde med både politikere og fagfolk fra de danske ministerier, siger Karen Hækkerup.

Både Vietnam og Filippinerne rummer masser af muligheder for danske fødevarevirksomheder, der gennem tiderne har været rigtigt dygtige til at hente eksportindtægter hjem.

Filippinerne har oplevet høje vækstrater på 6-7 procent og stor efterspørgsel på blandt andet svinekød. Og sidste år steg den danske eksport til Vietnam med omkring 13 procent. Omkring halvdelen af den danske eksport til vietnameserne udgøres af fødevarer.

Blandt de deltagende virksomheder fra den danske fødevareklynge er Danbred, der er en stor leverandør af avlssvin til Vietnam og indgår i virksomhedssamarbejdet Danish Farm Concept, der satser på at levere nøglefærdige svineproduktionsanlæg i Sydøstasien.

Også nordjyske Tican deltager i fremstødet i bestræbelserne på at få adgang til vækstmarkeder i Sydøstasien. Slagteriet har været ramt direkte af Ruslands importforbud og har måtte lukke et lokalt slagteri og sende knap 150 medarbejdere hjem.

I 2014 kostede Ruslands importforbud den danske fødevareklynge fire mia kr. i tabte indtægter, og Landbrug & Fødevarer forudser at det tal meget vel kan stige til otte mia kr. i år

Yderligere kontakt pressekonsulent Morten Bonde Pedersen, mobil 51671567
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.