Våde campister stormer festival før tid

Under vanlig hujen og løb blev Roskilde Festivalen i dag for alvor skudt i gang, da festivalens gæster blev lukket ind på pladsen.
Første festivalgænger sætter fod på pladsen. Flere stormede mod Orange scene for at få en god plads.
Første festivalgænger sætter fod på pladsen. Flere stormede mod Orange scene for at få en god plads. Foto: Tobias Nørgaard Pedersen / POLFOTO

"Dem der ikke hopper, de skal på Skanderborg," blev der sunget og hoppet i minutterne op til den endelige udløsning - kapløbet ind på pladsen.

"Fem, fire, tre, to, en!" talte de mange hundrede ventende mennesker ved indgange til pladsen, før de med et kollektivt brøl, og to minutter før tid, masede sig ind på den 166.000 m2 store Dyrskueplads i Roskilde.

Årets festival er officielt skudt i gang.

Nogle havde stået der i et par timer, andre kortere tid, men alle i silende regnvejr. Måske på grund af det dårlige, men klassiske, festival-vejr, blev ventetiden for meget for de flere hundrede mennesker, der indtog pladsen fra indgangen i øst.

20 vagter i orange veste gjorde, hvad de kunne, for at holde masserne tilbage indtil klokken 17, men de våde festivalgæster ville frem. Og frem kom de.

Under det store pres var der ikke plads til at tjekke armbånd, og tumulten gjorde, at flere faldt i mudderet.

Det er en tilbagevendende tradition på Roskilde Festival, at der bliver løbet om kap ind på pladsen, når den åbner. Den tradition blev til fulde videreført i dag. Omend i lidt glattere vejr end de sidste par år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.