V vil stoppe konflikt efter overenskomst
Fagforbund skal forbydes at bruge blokade mod virksomhed med overenskomst, mener Venstres Inger Støjberg

Fremover skal fagforbund forbydes at etablere blokade og sympatikonflikt, når en virksomhed har tegnet overenskomst med et andet fagforbund.

Det mener Venstre, fordi 3F blokerer og konflikter mod restaurant Vejlegården har gjort fordi de har tegnet overenskomst med Kristelig Fagbevægelse, Krifa.

- 3F benytter sig at bøllemetoder, som de skal stoppe med. De sæter Vejlegården i en helt urimelig situation, siger fungerende politisk ordfører Inger Støjberg.

- Venstre har fremsat et forslag, så hvis der er tegnet en overenskomst, så kan man ikke blokere, som 3F gør, siger hun.

Vejle Amts Folkeblads (VAF) redaktør Mogens G. Madsen har efterlyst et politisk indgreb, fordi 3F blokerer for, at avisen kan trykke en annonce for restauranten på grund af overenskomsten med konkurrenten Krifa.

Et "par håndfulde" af 14.000 abonnenter har opsagt avisen i protest mod VAFs beslutning.

- I den danske model afgør fagforeninger og arbejdsgivere faglige konflikter. Hvorfor skal politikerne blande sig?

- Venstre vil ikke blande sig i en faglig konflikt. Men reglerne er utidssvarende efter vores mening. Derfor vil det være en fordel at ændre reglerne, så fagforeninger ikke kan lave konflikt, når der er tegnet overenskomst, siger Inger Støjberg.

Sympatikonflikten rammer også Carlsberg, som ikke kan levere øl til restaurant Vejlegården. 3F's metoder er "utilstedelige og langt over stregen", mener hun.

Inger Støjberg afviser, at Venstre siger tak for sidst, fordi 3F i valgkampen kørte "Skævt"-annoncekampagnen mod VK-regeringen og støttede S-SF med penge og arbejdskraft.

- Det er ikke tak for sidst, selv om 3F hyrede et bureau for at grave smuds op om borgerlige politikere i valgkampen, siger hun.

/ritzau/