V-veteran kritiserer Løkke: "Sender Danmark på katastrofekurs"
Tidligere Folketingsmedlem Eyvind Vesselbo giver ikke meget for regeringens politik. Foto: Scanpix/arkiv
Statsministeren har ikke øje for de menneskelige konsekvenser, som regeringens politik har, lyder en del af kritikken fra det tidligere folketingsmedlem Eyvind Vesselbo.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har lagt sit fokus et helt forkert sted, når han bruger så meget krudt på at lovgive om de flygtninge, der kommer til Danmark. Det er nemlig et helt andet sted, man burde sætte ind, hvis man vil undgå marginalisering i det danske smfund.

Sådan lyder det fra det tidligere folketingsmedlem fra Venstre Eyvind Vesselbo, der i et debatindlæg i Politiken kritiserer regeringen med Lars Løkke Rasmussen i spidsen.

En stor del af de syge, de handicappede, de svage ældre, de psykisk syge, de hjemløse og de arbejdsløse på kontanthjælp vil nemlig havne i permanent fattigdom på grund af regeringens politik, mener Eyvind Vesselboe.

Han nævner blandt andet kontanthjælpsloftet og beskæringer i kontanthjælpen til unge, hjemmehjælpen og boligydelsen til de svage ældre og handicappede som eksempler.

- Et af hovedargumenterne for flere af disse indgreb er, at det skal kunne betale sig at arbejde. Det virker ikke, som om statsministeren og hans regering kan se, hvilke menneskelige konsekvenser alle disse indgreb har for de mennesker, de rammer, skriver Eyvind Vesselbo blandt andet.

Men det har ikke bare konsekvenser for den enkelte, men også for det danske samfund som helhed, lyder det fra Eyvind Vesselbo.

- Med flere og flere, som bliver marginaliseret, og hvor mange bliver gjort direkte fattige, skal man have en stor grad af ligegyldighed overfor disse grupper, hvis man ikke kan se, at det vil give store problemer i fremtiden og sende Danmark på katastrofekurs, skriver han.

Han argumenterer for, at regeringens politik på både den korte og den lange bane vil skabe store problemer i det danske samfund.

- Det er derfor ikke svært at se, at regeringens politik vil føre til flere sociale problemer og større konflikter mellem grupper i det danske samfund, som med regeringens retorik og politik bliver sat op imod hinanden. Det er en polarisering, som kun kan føre til større og større problemer med den konsekvens, at der skabes mere utryghed og flere konflikter, hvilket vil blive dyrt for det danske samfund at rette op, skriver Eyvind Vesselbo i Politiken.