V roser Lars Rohde som ny nationalbankchef
ATP's chef Lars Rohde er den rigtige til at afløse Bernstein som Nationalbankens chef, mener Kristian Jensen.

Regeringen traf et "spændende valg" ved at udpege ATPs direktør Lars Rohde som Nationalbankens ny chef i stedet for Nils Bernstein.

Sådan siger Venstres næstformand Kristian Jensen og påpeger, at Lars Rohde har styret en af landets største pengetanke, som forvalter milliarder af danskernes pensionskroner.

- Derfor kender han den finansielle sektor og de vilkår, som dansk økonomi arbejder under. Det er utrolig vigtigt i den opgave, han skal varetage nu, siger han og tilføjer:

- Jeg er spændt på, om han vil ændre den linje, som de foregående nationalbankdirektører har lagt om at følge en ret stram pengepolitisk kurs. Den kurs håber jeg, Lars Rohde fortsætter, siger han.

Kristian Jensen ser intet problem i, at regeringen med valget af Lars Rohde forbigår flere direktører i Nationalbanken.

- Nationalbanken har mange dygtige folk. Men det er godt, at folk kan komme udefra med nye tanker om, hvordan Nationalbanken skal løfte sin rolle. Både som forsvarer af den danske krone og som en meget vigtig spiller i vort finansielle system, siger han.

I eurokrisen har investorer søgt tilflugt i Danmark som en såkaldt sikker havn på flugt fra usikre sydeuropæiske eurolande som Grækenland, Spanien, Portugal og Italien. Derfor har Nationalbanken solgt ud, så kronekursen ikke stiger for meget overfor euroen.

Venstres næstformand har fuld tiltro til, at Lars Rohde magter opgaven i en tid, da investorer betaler Nationalbanken for at sælge danske statspapirer med negativ rente.

- Det er en ret stor udfordring. Jeg tror, at Lars Rohde vil se det som en meget spændende opgave. Han skal være nationalbankdirektør i noget så usædvanligt som en periode med negativ rente. Jeg ønsker ham al mulig held og lykke, siger Kristian Jensen.

/ritzau/