V-profil: Løkke er utidig
Danskerne behøver ikke få et fradrag igen for at få lagt nyt tag eller andet arbejde på og i hjemmet.Det mener Venstre-kandidat, som dermed siger sin partiformand imod. Foto: Jens Dresling/Polfoto.
Det er utidigt og uliberalt, når Lars Løkke Rasmussen vil genindføre håndværkerfradraget. Det mener Kåre Traberg Smidt, der er kandidat til Folketinget for Venstre

Det er uliberalt og utidigt af Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, når han lover vælgerne at genindføre håndværkerfradraget. Det mener Kåre Traberg Smidt, som er kandidat til Folketinget for Venstre og advokat.

- For det første er det uliberalt at genindføre en støtteordning som håndværkerfradraget, siger Kåre Traberg Smidt til Avisen.dk og fortsætter:

- For det andet  er det svært at forsvare set ud fra nationaløkonomien. De mest positive tal viser, at fradraget skaber mellem 2.500 og 5.000 ekstra arbejdspladser, og at hvert job koster mellem 300.000 og 1,2 millioner kroner at skabe.

Kåre Traberg Smidt taler dermed sin formand direkte imod. Lars Løkke Rasmussen lovede tidligere på ugen at genindføre den såkaldte BoligJob-ordning, hvis han bliver statsminister. Regeringen har lige her ved årsskiftet nedlagt ordningen, som gav et fradrag på op til 15.000 kroner pr. voksen i husstanden.

Utidig udmelding

Det er ikke alene forkert at love danskerne at genindføre fradraget. Den er også gal med timingen, mener Venstre-kandidaten.

- Vi er nok så småt på vej ud af krisen. Derfor skal man være enorm påpasselig med at love, at vi om nogle måneder vil stimulere økonomien i en situation, hvor det i værste fald kan være med til at overophede økonomien. På den baggrund synes jeg, det er en lidt utidig udmelding, siger Kåre Traberg Smidt til Avisen.dk.

Han mener, at 'det er vigtigt, at Venstre står vagt om sit omdømme som et økonomisk ansvarligt parti.'

- Når man lægger al liberal ideologi til side, kan jeg godt forstå, at man i en krisetid har haft brug for at stimulere økonomien med et fradrag. Men som det er nu, er det unødvendigt, siger Kåre Traberg Smidt.

Løkke: Gem regningen

Lars Løkke Rasmussen opfordrede tidligere på ugen danskerne til at gemme deres regninger for blandt andet håndværkerarbejder og rengøring. Han vil nemlig genindføre ordningen med tilbagevirkende kraft.

- Den udmelding må stå for Løkkes egen regning. Lige nu kan jeg ikke få øje på de 90 mandater, som han i givet fald skal have bag sig i Folketinget, siger Kåre Traberg Smidt.