V og S afviser K-forslag om dagpenge
De Konservatives forslag om at skære i dagpengene skaber splid i regeringen. S kalder det "tåbeligt". Tidligere i dag: Konservative vil skære i dagpengene

De Konservative bryder regeringens linje, når de foreslår at en ny model for dagpengesatser, som skærer i dagpengene det første år.

Det mener Venstres arbejdsmarkedsordfører, Jens Vibjerg, som forventer at De Konservative dropper forslaget og retter ind efter regeringens officielle linje på dagpengeområdet.

»Regeringens linje er bestemt ikke til diskussion. Folk må ikke blive i tvivl om vores linje på det her område. Så det forslag har ikke gang på jord,« siger Jens Vibjerg til nyhedsbureauet DNY.

Det er den konservative arbejdsmarkedsordfører, tidligere familie- og forbrugerminister Lars Barfoed, som står bag forslaget om gradvist at skære i dagpengene for at presse ledige til at tage job, som de ikke tidligere ønskede at tage.

Også Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Thomas Adelskov, er stærkt imod forslaget:
»Det er et fuldstændigt tåbeligt forslag, som ikke har nogen chance for at blive vedtaget« , siger han til Ritzau

Det var Jyllands-Posten, som i dag kunne berette om Barfoeds planer om at skære i dagpengene, men den konservative ordfører føler sig misforstået.

»Forslaget handler ikke om at skære i dagpengene og samlet set vil der ikke være nogen besparelse. Det handler derimod om at skabe dynamik i dagpengesystemet og forenkle beregningen af dagpengene,« siger Lars Barfoed i en pressemeddelelse.