V og K vil bevare lav kontanthjælp
Personer på kontanthjælp kommer muligvis aldrig igen til at opleve, at ydelsen stiger med lønudviklingen.

Der er ingen garanti for, at personer på kontanthjælp, dagpenge og andre overførselsindkomster nogensinde vil opleve, at deres ydelse igen reguleres med lønudviklingen.

For skattereformens lavere regulering af overførslerne, som er aftalt til at løbe fra 2016 til 2023, rulles ikke nødvendigvis tilbage igen, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Oppositionen garanterer nemlig ikke at lægge stemmer til igen at hæve kontanthjælpen efter 2023.

Med forbehold for, hvordan verden ser ud om 10 år, så afviser både V og K i udgangspunkt at hæve kontanthjælpen.

- Jeg vil gætte på, at problemet er det samme til den tid; nemlig at det bliver mindre økonomisk attraktivt at arbejde, hvis du gør kontanthjælpen højere, siger finansordfører Peter Christensen (V) til Jyllands-Posten.

- Derfor kan jeg ikke nødvendigvis forestille mig, at Venstre vil gå ind for det, fortsætter han.

De Konservative er fortalere for en model, hvor dagpengemodtagere og personer på kontanthjælp holdes på den lave regulering, mens folke- og førtidspensionister kan reguleres op igen.

- Principielt mener jeg, at man bør sondre mellem ydelserne, siger de konservative formand Lars Barfoed til Jyllands-Posten.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) bekræfter, at det er usikkert, hvad der vil ske med ydelserne i fremtiden.

- Vi har lavet en aftale om at lave en mindre regulering af overførslerne frem til 2023. Det er den aftale, der er. Og hvad der sker efter det - om 11 år - det har vi ikke taget stilling til i dag, siger hun.

/ritzau/