V og DF bakker Bush-plan for Irak op
Der er fuld opbakning til flere amerikanske tropper i Irak fra Venstre og Dansk Folkeparti.

Det er helt rigtigt af den amerikanske præsident at sende ekstra 20.000 solda­ter til Irak og samtidig understrege over for den irakiske regering, at den selv må tage mere ansvar for at tage hånd om problemerne med vold i Bagdad. Det mener både politisk ordfører Troels Lund Poulsen (V) og udenrigsordfører Jens Hald Madsen (V).

»Det er nogle gode tiltag, hvor der fokuseres meget på det militære, men lægges lige så meget op til det, man kan kalde mere »iraki­sering«. Træning og uddannelse af po­liti og militær. Og i forhold til Bag­dad-området er det en rigtig løsning med flere tropper,« siger Troels Lund Poulsen til DNY.

Både han og Jens Hald Madsen står undrende over for, at Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, mener, at den nye Bush-plan skulle være i strid med anbefalingerne fra den såkaldte fra Baker-Hamilton-rapport. Jens Hald Madsen opfordrer S-formanden til at læse rapporten igen:

»Helle Thorning-Schmidt skal læse hele rapporten, inden hun gør sig klog på, hvad andre kan mene om den. På side 73 fremgår det helt tydeligt, at rapporten forudså, at man i en periode godt kunne sende flere tropper til Irak,« siger han.

Også regeringens faste støtteparti bakker op om den nye amerikanske plan og kan heller ikke se, at Bush’ planer skulle være i strid med rapportens anbefalinger.

»Planen møder stor forståelse fra vores side, og jeg kan slet ikke se, at den strider mod Baker-­Hamilton­rapporten,« siger han til DNY.