Uvished om henrettelser af Saddam-støtter
Der er endnu ikke sat en dato for henrettelsen af Saddams halvbror Barzan Ibrahim al-Trikiti og den tidligere chefdommer Awad Hamed al-Bander.

Flere irakiske embedsmænd har tidligere sagt, at Saddam Husseins halvbror Barzan Ibrahim al-Trikiti og den tidligere chefdommer Awad Hamed al-Bander ville blive hængt allerede søndag. Men det er endnu uvist, hvornår henrettelserne finder sted, skriver Reuters.

»Der er endnu ikke sat nogen dato for henrettelsen,« siger Sami al-Askari, der er rådgiver for Iraks premierminister, Nuri al-Maliki. Samtidig bekræfter en central kilde hos den irakiske anklagemyndighed, at timingen for henrettelsen ikke er på plads.

Både Saddams halvbror og chefdommeren er dømt til døden for massakren på 148 shiamuslimer fra den irakiske landsby Dujail i starten af 1980’erne.

FN’s generalsekretær, Ban Ki-Moon, appellerer nu til irakerne om at udsætte henrettelserne. For en uge siden skabte generalsekretæren stærke reaktioner, da han sagde, at spørgsmålet om dødsstraf er op til det enkelte land. Udtalelsen stod i skarp kontrast til FN’s hidtidige princip om konsekvent at tage afstand fra dødsstraf.