Uventet: Mange nye job i USA i juli

Antallet af nye arbejdspladser er steget i USA, men samtidig er arbejdsløsheden steget til 8,3 procent.
Der er tegn på bedring i USA.
Der er tegn på bedring i USA. Foto: Colourbox

Amerikanske arbejdsgivere ansatte i juli det største antal arbejdere i fem måneder, men samtidig er arbejdsløshedsprocenten steget med 0,1 procentpoint fra 8,2 procent i juni til 8,3 procent i juli.

Det vil formentlig betyde, at forventningen om en yderligere økonomisk støtte fra den amerikanske centralbank, FED, bevares.

Antallet af arbejdspladser uden for landbruget er steget med 163.000 i sidste måned, oplyser det amerikanske beskæftigelsesministerium fredag, og dermed overstiges økonomernes forventning om 100.000 nye job.

De positive tal overskygges noget af stigningen i arbejdsløshedsprocenten, der er steget fra 8,2 procent i juni, ligesom flere mennesker har opgivet at søge arbejde.

Dertil kommer, at en revideret opgørelse af tallene for beskæftigelsen for maj og juni er ændret til 6000 færre nye job, end der er oplyst tidligere.

Den nøje overvågede rapport om beskæftigelsen offentliggøres to dage efter, at den amerikanske centralbank sendte et stærkere signal om, at en ny væsentlig støtte kunne være på vej, hvis ikke det svækkede opsving kommer sig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.