Utilfredse vælgere raser over DF: ”Ikke længere pensionisternes parti”
Vælgerne er ikke tilfredse med DF, hverken i meningsmålingerne eller på Facebook. - Jeg kan godt forstå, at de havde håbet på mere, men man skal have 90 mandater for at have et flertal, siger gruppeformand Peter Skaarup. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
På Facebook viser flere tidligere og nuværende DF-vælgere deres utilfredshed med partiet.

Efter 20 år hvor det næsten kun er gået fremad for Dansk Folkeparti, vender vælgerne nu partiet ryggen. I den nyeste meningsmåling fra Epinion står Dansk Folkeparti til at miste hver tredje vælger.

Utilfredsheden viser sig også på Facebook, hvor Dansk Folkepartis side drukner i kritiske kommentarer.

En af de kritiske røster er John Madsen, der kommenterer på en video af gruppeformand Peter Skaarup, der fortæller om det nyeste ”løft” i folkepensionen, som partiet har sikret pensionisterne i forbindelse med Finansloven. John Madsen giver ikke meget for Peter Skaarups budskab og skriver, at han ikke længere vil stemme på partiet.

John Madsen er folkepensionist efter 45 år på arbejdsmarked og har stemt Dansk Folkeparti, siden partiet blev stiftet, men han føler ikke, de valgte politikere har holdt, hvad de lovede.

- Nu vil jeg ikke sige noget ondt om brugtvognsforhandlere, men DF minder sgu efterhånden om dem. De siger bilen er helt fin, og så falder den sammen, når man kører sin første tur. DF har ikke holdt, hvad de lovede omkring at gøre det bedre for folkepensionister, uddyber han over for Avisen.dk.

Lilli Bjerre Sønnichsen underviser til dagligt i møbelpolstring og kommenterer sjældent på Facebook-opslag, men hun følte ikke, at videoen med Peter Skaarup stemte overens med hendes virkelighed.

Hun føler, hendes stemme blev spildt til sidste valg og mener, at det er komisk, at Dansk Folkeparti stadig påstår, at man er et parti, der kæmper for sociale ydelser. Hun er ikke imponeret over, hvad Dansk Folkeparti har opnået de sidste fire år.

- 11 kroner har min mand fået om måneden, det er jo ikke engang nok til en is! Jeg synes faktisk, det er til grin, at de gør sådan et stort show ud af det. De er ikke længere pensionisternes parti, uddyber hun over for Avisen.dk.

Se videoen, der fik de utilfredse vælgere til tasterne, herunder. Artiklen fortsætter efter videoen.

Selvom Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, anerkender, at 11 kroner ikke er meget, så mener han, at Dansk Folkeparti har gjort, hvad partiet kunne med det, de havde.

- Jeg kan godt forstå, at de havde håbet på mere, men man skal have 90 mandater for at have et flertal. Det er også svært, når nogle hele tiden siger, DF bestemmer det hele, og andre kritiserer os for at gøre for lidt. Men det er jo demokratiets vilkår, vi må spille spillet, siger han til Avisen.dk

Hvem skal man ellers stemme på?

En af de meget kritiske røster på Dansk Folkepartis Facebook-side er Pernille Vermund, der er formand for Nye Borgerlige. Hun kritiserer blandt andet i en kommentar Dansk Folkeparti for at bilde folk ind, at der ikke længere er problemer med ikke-vestlige indvandrere.

Peter Skaarup giver dog ikke meget for Nye Borgerliges frontale angreb på Dansk Folkepartis Facebook-side.

- Som politisk parti burde man fremhæve sin egen politik frem for at kritisere andre. Jeg synes faktisk, de i stedet burde være aktive på deres egne sider. Facebook lever jo også sit eget liv på den måde, men vi vil hellere præstere på Christiansborg og i virkeligheden end på nettet, siger han til Avisen.dk.

Debatten raser dog ikke kun på Facebook. Torsdag mødtes Pernille Vermund og DF-formand Kristian Thulesen Dahl til en debat i virkelighedens Sønderjylland.

John Madsen og Lilli Bjerre Sønnichsen er dog stadig i tvivl om, hvem der får deres kryds til næste valg.

John Madsen kan ikke se et etableret parti, der tager folkepensionisterne seriøst, så han regner med at stemme blankt. Han ønsker et opgør med folkepensionen, som den er i dag.

- Vi folkepensionister bliver behandlet som udskud. Jeg vil helst have, at de fjernede alle de forskellige ydelser efterløn, fradrag og gud ved hvad og bare gav os en borgerløn, som vi selv kunne administrere. Hvorfor skulle man pludselige ikke kunne administrere sine egne penge, bare fordi man er blevet pensionist? siger han til Avisen.dk

Det er udlændingepolitikken, der gør, at Lilli Bjerre Sønnichsen regner med at stemme Dansk Folkeparti til næste valg. I hendes øjne bliver man nødt til at gå til ekstremerne.

- Jeg synes, min sidste stemme er blevet spildt, men jeg stemmer på dem igen, fordi jeg godt kunne tænke mig, der blev samlet mere op på udlændingepolitikken. Hvis man skal have noget igennem i dag, føler jeg, at man bliver nød til at gå til et yderparti, siger hun til Avisen.dk.

via Listen To News