Utilfredse borgere går på barrikaderne: ’Vores samfund er blevet brutalt og hårdt’
Bag aktionen står blandt andre 40-årige Christian Hansen fra Ringe Foto: Privatfoto.
En gruppe borgere vil møde deres byrådsmedlemmer med krav om, at få retssikkerheden og anstændigheden tilbage.

Det bliver ikke en demonstration mod noget, men for noget, når den nye kommunalbestyrelse i Faaborg-Midtfyn mandag mødes for første gang. Her bliver de modtaget af en gruppe utilfredse borgere.

Gruppen af borgere vil byde velkommen og bede om, at få deres retssikkerhed og anstændighed tilbage. Det foregår ved en demonstration mandag eftermiddag klokken 16.30 foran Rådhuset i Ringe. 

Baggrunden for demonstrationen er en række sager, hvor blandt andre en autistisk dreng, trods speciallægens klare advarsler om, at han led overlast, blev tvunget til fuld skoletid, en kvinde som blev forsøgt presset af til en risikofyldt tarmoperation og en mand, som i frustration over det lokale jobcenters behandling hældte benzin ud over sig selv, skriver tv-stationen.

- Vores samfund er blevet meget brutalt og hårdt. Det er mennesker uden håb og muligheder, der ønsker at sætte ild til sig selv på et jobcenter, siger Christian Hansen til Avisen.dk. 

Bag aktionen står blandt andre 40-årige Christian Hansen fra Ringe. Han har fungeret som bisidder for en mand med store psykiske problemer og flere selvmordsforsøg bag sig.

- Når man oplever at sidde med et andet voksent menneske, der sidder og græder i ens arme, så bander man godt nok den her koncern langt væk, fordi den tillader, at det her sker. Det er ikke det fællesskab, jeg har lyst til at være en del af og bidrage til, siger Christian Hansen til TV 2/Fyn.

Han håber, at det nyvalgte byråd vil lytte til de fremmødte:

- Nu er vi nødt til at stoppe op og kigge på os selv og sige, hvad er det, vi er ved at blive til? Er det virkelig sådan, vi synes det skal være?, lyder det spørgende fra Christian Hansen til TV 2/Fyn.