USA's førstedame er på vej til Det Hvide Hus
Efter at have boet i New York i Trump Tower siden præsidentvalget flytter Melania Trump og det amerikanske præsidentpars yngste søn Barron nu ind i Det Hvide Hus i Washington. Foto: Brendan Smialowski/AFP
Familiens indflytning i Det Hvide Hus vil få Trumps ægteskab til at fremstå mere stabilt, siger iagttagere.

Melania Trump er sammen med det amerikanske præsidentpars yngste søn Barron klar til at flytte ind i Det Hvide Hus i Washington.

Parret har boet hver for sig i måneder, hvilket har givet næring til spekulationer og rygter om, at der er store problemer i deres forhold. Men nu ser det ud til, at de forenes i præsidentboligen.

Efter at have boet i New York i Trump Tower siden præsidentvalget, så hendes 11-årige søn Barron kunne fuldføre skoleåret, flytter USA's 47-årige førstedame til Washington i næste uge sammen med sin søn.

Det amerikanske netsted Politico skriver med henvisning til kilder, som kender præsidentfamiliens planer, at førstedamen flytter ind onsdag 14. juni, hvor Donald Trump fylder 71 år.

CNN rapporterer også, at flytningen sker i næste uge, men tv-stationen opgiver ikke en dato.

Førstedamen har langt fra været ude af mediernes søgelys i de seneste måneder. Den slovenskfødte tidligere model var med på præsidentens første rejse til Mellemøsten og Europa i sidste måned.

Normalt er familien til en ny amerikansk præsident en automatisk komponent ved en præsidentindsættelse.

Michelle Obama og døtrene Malia og Sasha blev øjeblikkeligt, men diskret, beboere i Det Hvide Hus. Melania er den første førstedame i historien, som har udsat sin ankomst efter en valgsejr.

I hverdagene har Trump boet alene i den store private del af Det Hvide Hus.

- Hans families ankomst vil ikke forandre meget. Men det vil få hans ægteskab til at fremstå mere stabilt, siger Katherine Jellison på Ohios Universitet. Hun er blandt andet specialist i førstedamers historie.

Under valgkampen støttede Melania på en afdæmpet facon sin 24 år ældre mand, hvilket har fået nogle amerikanske medier til at kalde hende "den stille partner".

Det var modelarbejde, der i 1996 bragte Melania til USA, hvor hun to år senere mødte Donald Trump og blev hans tredje hustru.

/ritzau/AFP