USAs centralbank holder renten uændret
Den amerikanske centralbank, The FED, bevarer de toneangivne renter på mellem 0 og 0,25 procent.

USA's centralbank, kaldet FED, tegner et noget dystert billede i sin seneste prognose af den amerikanske økonomi onsdag, hvor banken meddelte, at den bevarer sine vigtigste toneangivne renter på mellem 0 og 0,25.

Banken vurderer, at den økonomiske aktivitet i USA tog noget af i årets første seks måneder.

- De økonomiske aktiviteter i USA aftog en del i hastighed i årets første halvdel, hedder det i en erklæring fra bankens ledelse, efter et to dage langt møde.

- Den økonomiske vækst vil fortsat være moderat i det kommende kvartal og arbejdsløsheden vil kun falde langsomt, hedder det videre.

Banken lover, at holde renten på 0,25 eller derunder frem til slutningen af 2014. Renten har være på 0,25 siden finanskrisen slog til i fuldt omfang tilbage i 2008.

Men The FED har ingen planer om at komme med nye økonomiske initiativer, der skal sætte skub i USA's skrantende økonomi.

Den økonomiske udvikling i USA og især arbejdsløsheden ventes at få stor betydning under præsidentvalgkampen i efteråret i USA.

Præsident Barack Obama er under pres for at få gang i økonomien. Hans konservative modstander, Mitt Romney, hævder, at Obama har ført en forkert politik og ikke har været i stand til at få flere i arbejde.

/ritzau/Reuters