Usandsynlig målhelt kan sende Leicester i udbrud
Leicesters Jamie Vardy fejrer en af sine mange scoringer. Foto: Rui Vieira/AP
Indtil 2012 spillede Jamie Vardy i Englands femtebedste række. Lørdag skal han sparke Leicester tættere på mesterskabet.

Lørdag klokken 13.45 bliver der atter brug for Premier League-topscorer Jamie Vardys skarphed, når topholdet Leicester på udebane møder den nærmeste forfølger, Manchester City, i Premier Leagues topopgør.

Med en sejr kan Leicester distancere City med seks point og tage endnu et skridt mod et sensationelt engelsk mesterskab.

Den 29-årige englænder er med sine 18 ligamål stukket ud fra mængden på Leicesters homogene arbejdskollektiv.

Indtil 2012 optrådte han for upåagtede Fleetwood Town uden for det engelske ligasystem, indtil Leicester valgte at hente ham for en million pund.

I Leicester forblev han et forholdsvist ubeskrevet blad blandt almene, indtil han i 2015 ramte en scoringsstime af historisk karakter. Han scorede i 11 kampe på stribe og slog dermed Ruud van Nistelrooys rekord fra 2002.

6'erens fodboldekspert Mikkel Bischoff kalder Vardy "den måske bedste eventyrfortælling i hele Premier Leagues historie".

- I en tid hvor alle spillere bliver skolet, er igennem akademier, og bliver hentet tidligt af store klubber, er det forfriskende at se en spiller, der har været under radaren og er vokset, hver gang han har taget et skridt op, og nu brænder igennem og har været sæsonens bedste spiller i Premier League.

- Hurtigheden er hans store force. Allerede i første sæson så man hans ærgerrighed, men han var ikke en særlig dygtig afslutter.

- På det punkt har han udviklet sig meget, og så er han dygtig til at udnytte, at modstanderen står højt på banen, vurderer Bischoff.

Vardy gennemgik en lyskeoperation i starten af januar og en periode på fem ligakampe uden scoring.

De to fuldtræffere tirsdag i sejren over Liverpool understreger ifølge Leicester-manager Claudio Ranieri, at Vardy er tilbage i topform.

- Nu har han været tilbage i fuld træning i en måned, og han er som en ny og frisk Vardy, siger Ranieri.

/ritzau/