USA-støttede styrker angriber Raqqa fra nord, øst og vest
Soldater fra De Syriske Demokratiske Styrker har indledt en offensiv for at erobre Raqqa. Her ses medlemmer af SDF i biler nord for den syriske storby. Foto: Rodi Said/Reuters
Raqqa, der af Islamisk Stat er udråbt som kalifatets hovedstad, er mandag morgen blevet angrebet.

De Syriske Demokratiske Styrker (SDF), der får støtte fra USA, har mandag morgen indledt et angreb mod Islamisk Stats bastion i Raqqa fra flere sider.

Det oplyser en talsmand for styrkerne tirsdag.

Også organisationen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder rapporterer, at en offensiv for at erobre den syriske storby er indledt.

Gruppen får sine oplysninger via et netværk af kilder og aktivister spredt rundt i hele Syrien.

SDF-talsmand Talal Silo siger, at angrebet for at generobre Raqqa kommer fra både øst, vest og nord for byen.

Talsmanden forventer, at det bliver en hård kamp at drive de militante IS-krigere ud af byen, der i årevis har været under Islamisk Stats kontrol.

- Det vil blive voldsomme kampe, da Daesh (et andet navn for Islamisk Stat, red.) vil dø for at forsvare deres såkaldte hovedstad, siger Talal Silo.

Kampene begyndte mandag morgen lokal tid. Omkring klokken 10 dansk tid tirsdag meldes de fortsat i gang.

- Koalitionen (ledet af USA, red.) spiller en vigtig rolle for at få dette til at lykkes. Foruden kampfly er der koalitionsstyrker, som kæmper side om side med De Syriske Demokratiske Styrker, lyder det fra Talal Silo.

Islamisk Stat indtog Raqqa i 2014 og har holdt fast i magten siden. Det er den sidste store syriske by, som kontrolleres af IS-jihadister.

/ritzau/Reuters