USA opfordrer til sanktioner mod Syrien

Indien, Kina og Europa skal hjælpe med at presse det syriske regime. Mere end 1.700 demonstranter er dræbt, siden oprøret startede.
USA ønsker at indlede sanktionere mod det syriske regimes energisektor. Kina, Indien og Europa bør følge trop, lyder det.
USA ønsker at indlede sanktionere mod det syriske regimes energisektor. Kina, Indien og Europa bør følge trop, lyder det. Foto: Colourbox

Siden oprøret mod den syriske præsident, Bashar al-Assad, begyndte i marts, er mere end 1.700 demonstranter blevet dræbt, og titusindvis er blevet arresteret. Senest blev 24 syrere dræbt i går.

Den fortsatte vold får nu USA til at opfordre til yderligere sanktioner mod det syriske regime. I forvejen er landets bank- og telefon-industri ramt af sanktioner, men USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, opfordrer Europa, Kina og Indien til at medvirke i fælles sanktioner mod Syrien.

"For at sætte Assad under pres er vi nødt til at sanktionere olie- og gasindustrien," siger Hillary Clinton til BBC.

Hillary Clinton henvender sig til Kina, Indien og Europa, fordi de alle investerer i den syriske energisektor. Hillary Clinton opfordrer samtidig Rusland til at stoppe salg af våben til Syrien.

Et medlem af de syriske demonstranters topledelse, Amer al-Sadeq, mener, at netop yderligere økonomiske sanktioner kan styrke oppositionens greb om civilbefolkningen.

"Det vil hjælpe den tavse majoritet med at tage afstand til regimet," siger han til BBC.

Kilde: BBC

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.