USA misser fodbold-VM for første gang siden 1986

VM i 2018 bliver uden det amerikanske fodboldlandshold. Omvendt er Panama klar til sit første VM nogensinde.
USA misser VM for første gang i mere end 30 år.
USA misser VM for første gang i mere end 30 år. Foto: Luis Acosta/AFP

Det endte i en enorm skuffelse, da USA's fodboldlandshold natten til onsdag skulle sikre sig sin plads ved VM-slutrunden i 2018.

Det blev nemlig til et yderst overraskende 1-2-nederlag i den afgørende kamp på udebane mod Trinidad og Tobago.

Samtidig gik alle andre resultater den helt forkerte vej for amerikanerne, og det betyder, at USA bliver nummer fem i den nord- og centralamerikanske kvalifikation. Det rækker lige nøjagtigt ikke til avancement.

Trinidad og Tobago ender på sjettepladsen, og holdet havde reelt set ikke noget at spille for i den sidste gruppekamp mod USA.

Alligevel endte det altså med en amerikansk skuffelse, og det betyder, at VM bliver uden USA for første gang siden 1986.

USA var ellers to point foran både Panama og Honduras inden den afgørende runde, men sejre til de hold betød et farvel til USA.

- Vi fejlede på dagen. Der er ingen undskyldninger. Vi kvalificerede os ikke til VM, og det var mit job, lyder det efter skuffelsen fra den amerikanske landstræner, Bruce Arena, ifølge nyhedsbureauet dpa.

Panama sikrede sig med en 2-1-sejr over Costa Rica nationens første deltagelse i en VM-slutrunde nogensinde.

Sejren blev sikret på en scoring i det 88. minut, men det er Panamas første scoring, der er løbet med opmærksomheden efter kampen.

Videobilleder har nemlig vist, at bolden tilsyneladende aldrig krydsede stregen, da Panama udlignede til 1-1 i begyndelsen af anden halvleg.

Honduras ender på fjerdepladsen i kvalifikationen og kan dermed se frem til to playoffkampe mod Australien om at komme med til VM.

Første- og andenpladsen i den nord- og centralamerikanske kvalifikation indtages af Mexico og Costa Rica. Begge nationer havde sikret sig deres VM-billet allerede inden sidste spillerunde.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.