USA mangler unge nudister
Nudistforeninger og -lejre i USA savner medlemmer under 50 år. Nu forsøger de sig med særlige ungdomsambassadører og arrangementer på universiteter.

For 22-årige Laura Groezinger har nøgenhed altid været en naturlig del af livet. Hendes familie tilbragte ferierne på en nudistlejr, hvor Laura stadig kommer. Men der er ikke mange som hende. Faktisk kæmper nudistlejre over hele USA med at tiltrække unge mennesker.

»Jeg tror, at folk tror, at vi alle er hippier. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal sige det, men andre mennesker tror, at det er noget seksuelt. De forstår ikke, at det bare handler om at være fri med sin krop og at have det behagligt,« siger Laura Groezinger til AP.

I et forsøg på at gøre op med disse og andre fordomme har flere nudistlejre og -foreninger taget forskellige initiativer for at få fat på de unge. Alt lige fra studierabatter til ungdomsambassadører, der tager ud og taler på universiteter, bliver taget i brug.

Mellemrubrik

Lejren Solair Recreation League har en gennemsnitsalder på 55, og en paraplyorganisation for 270 forskellige nudistklubber vurderer, at omkring 90 procent af alle medlemmer er over 35 år.

»Hvis en ung person er oplyst nok til at tage hen på en strand eller lejr, vil de opdage, at der er et flertal af folk, der er anderledes end dem. Tit er det grunden til, at de ikke tager tilbage,« siger den medicinstuderende Sam Miller, der selv er 32 og en af de såkaldte ambassadører.

Han griber det forsigtigt an, når han forsøger at overbevise folk om nøgenhedens lyksaligheder. Først lufter han ideen om lidt nøgenbadning, og hvis folk virker interesseret i det, foreslår han et besøg på en nudiststrand.

via Listen To News