USA er i sorg efter massakre i Colorado
Hundreder tænder lys for ofrene i Aurora, Colorado, hvor 12 blev dræbt ved premiere på Batman-film.

Mens amerikansk politi fortsat arbejder på at skaffe sig adgang til gerningsmandens minerede lejlighed, samledes hundredvis af mennesker natten til lørdag for at mindes ofrene for skyderiet i biografen i Aurora, Colorado.

De forsamlede tændte lys, og mange græd og holdt om hinanden ved de to mindehøjtideligheder, byens indbyggere holdt.

Skyderiet, hvor den 24-årige James Holmes fyrede løs mod en fyldt biografsal, kostede 12 mennesker livet.

Den ene mindehøjtidelighed i Aurora fandt sted ved midnat, præcis et døgn efter tragedien.

- I dag er vi samlet for at bede. Vi er samlet for at heles, sagde Rhonda Fields, medlem af Repræsentanternes Hus i Colorado.

- Jeg ved ikke med jer, men jeg er rystet. 12 mennesker har mistet livet lige bag os. Jeg ved ikke, hvad vi skal gøre, ud over at bede, sagde Rhonda Fields ifølge CNN.

Samtidig kom det frem, at James Holmes på lovlig vis har købt fire våben og mere end 6000 stykker ammunition på internettet inden for de seneste to måneder, oplyser Auroras politichef, Dan Oates.

Forbrydelsen har vakt stor bekymring blandt amerikanske politikere og skabt fornyet debat om landets våbenlove.

Lørdag lovede præsident Barack Obama, at regeringen "vil tage ethvert tænkeligt skridt" for at garantere sikkerhed for alle amerikanere.

- Den føderale regering er klar til at gøre, hvad der er nødvendigt for at bringe den ansvarlige for denne afskyelige forbrydelse til ansvar, sagde præsidenten.

Politiet i Aurora havde oprindeligt sagt, at 71 mennesker i alt blev ramt af skud ved massakren i biografen natten til fredag. Lørdag nedjusterede politichefen tallet en anelse til 70.

/ritzau/AFP