USA-bataljon vender hjem fra Syrien efter sejr over IS
- Soldaternes mission var at forhindre Islamisk Stat i at vinde terræn og slippe væk fra deres forsvarspositioner, siger den amerikanske oberstløjtnant Jon O'Gorman fra Operation Inherent Resolve, da 400 amerikanske soldater sendes hjem. Foto: Goran Tomasevic/Reuters
400 amerikanske marinesoldater, som har bidraget i nedkæmpelsen af Islamisk Stat, er nu overflødige i Syrien.

En amerikansk bataljon, som har støttet koalitionsstyrker i bekæmpelsen af Islamisk Stat ved den syriske by Raqqa, vender hjem til USA.

De 400 amerikanske marinesoldater skal ikke erstattes, skriver koalitionen i en pressemeddelelse.

Soldaterne sendes hjem, da Islamisk Stat er nedkæmpet i området, lyder begrundelsen.

- Soldaternes mission var at forhindre Islamisk Stat i at vinde terræn og slippe væk fra deres forsvarspositioner, siger oberstløjtnant Jon O'Gorman, som er chefrådgiver for koalitionsstyrkerne i Operation Inherent Resolve.

Bataljonen ydede konstant støtte til koalitionens offensiv under befrielsen af Raqqa, som tidligere var en IS-højborg i Syrien.

Tidligere torsdag har Ruslands sekretær i FN's Sikkerhedsråd sagt, at Rusland er i gang med at forberede en omfattende tilbagetrækning fra Syrien.

Den indledes inden nytår.

Rusland har modsat USA støttet præsident Bashar al-Assads styre, men begge lande har bekæmpet den fælles fjende Islamisk Stat.

Den ekstremistiske gruppe er i store træk nedkæmpet i både Syrien og Irak.

/ritzau/