Uruguay kan smutte fra stjernerne
Diego Forlan fejrer kvartfinalesejren i Copa America over Argentina med sine holdkammerater under sig. Foto: Polfoto, AP
Argentina og Uruguay har begge vundet Copa America 14 gange. Men kun Uruguay er tilbage i turneringen.

Der var nok ikke mange, der havde set det komme, at både Brasiliens og Argentinas stjernespækkede landshold begge skulle være væk, når Copa America nåede semifinalerne.

Men de to mandskaber, der rummer folk, der til dagligt udgør store poster på de største europæiske klubbers budgetter, har måttet konstatere, at kvartfinalerne blev endestationen.

Uruguay derimod, der faktisk blev nummer fire ved VM sidste år - foran både Brasilien og Argentina, er stadig med, og møderi semifinale og eventuel finale på papiret svagere modstandere.

Derfor står Forlan, Suarez og co. også med en fremragende chance for at tage spidsen på rekordlisten over flest trofæer i de sydamerikanske mesterskabers historie. Både Argentina og Uruguay har nemlig før i år vundet turneringen 14 gange. Brasilien indtager tredjepladsen med otte sejre.

Sidst Uruguay i øvrigt vandt Copa America, var på hjemmebane i 1995, hvor de slog de brasilianske verdensmestre i finalen.

Kilde: Conmebol.com

faktaboks

Så mange gange har de vundet Copa America:

Uruguay: 14
Argentina: 14
Brasilien: 8
Peru: 2
Paraguay: 2
Bolivia: 1
Colombia: 1