Uro ved Gaza-grænse koster to palæstinensere livet

Gaza melder om de første dødsofre i uroligheder efter Trumps anerkendelse af Jerusalem som israelsk hovedstad.
Palæstinensiske demonstranter støder fredag sammen med israelske soldater på grænsen mellem Gazastriben og Israel. En palæstinensisk mand meldes dræbt.
Palæstinensiske demonstranter støder fredag sammen med israelske soldater på grænsen mellem Gazastriben og Israel. En palæstinensisk mand meldes dræbt. Foto: Jack Guez/AFP

Sammenstød mellem israelske sikkerhedsstyrker og palæstinensiske demonstranter i Gazastriben har fredag aften kostet endnu en palæstinensisk mand livet.

Det oplyser det palæstinensiske sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

Hospitalskilder i Gaza bekræfter over for nyhedsbureauet Reuters, at dagens andet offer for urolighederne døde af sine kvæstelser ud på aftenen.

Den 54-årige mand er det andet palæstinensiske dødsoffer under fredagens uroligheder i Gaza.

Tidligere på dagen skød og dræbte israelske soldater en 30-årig palæstinensisk mand tæt ved grænsen til Gazastriben.

Begge mænd blev ramt under sammenstød mellem israelske sikkerhedsstyrker og palæstinensiske demonstranter i den sydlige del af Gazastriben.

De er de første dødsofre under de uroligheder, der er brudt ud i Gaza og på Vestbredden.

De voldsomme protester kommer som reaktion på, at USA's præsident, Donald Trump, onsdag aften meddelte sin beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

Flere andre meldes såret under urolighederne ved grænsen mellem Gaza og Israel. Det oplyser en talsmand for sundhedsministeriet til det tyske nyhedsbureau dpa.

Blandt de sårede er ifølge talsmanden også demonstranter, der er ramt af skarpe skud.

Ifølge det israelske militær var flere hundrede palæstinensere samlet ved grænsen. Her afbrændte de bildæk og kastede sten mod soldaterne på den israelske side af grænsen.

Militæret oplyser i en meddelelse, at soldaterne skød mod og ramte to personer, der blev anset som hovedkræfter i urolighederne, skriver Reuters og AFP.

Tidligere fredag rapporterede det israelske militær om demonstrationer omkring 30 forskellige steder på Vestbredden og Gazastriben.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.