Uro tvinger FN-observatører ud af Aleppo
FN har valgt at sende 20 observatører tilbage til hovedkvarteret i Damaskus på grund af voldsomme uroligheder

De store uroligheder i den syriske millionby Aleppo får nu FN's observatører til midlertidigt at indstille deres arbejde i byen.

De omkring 20 observatører, der var i Aleppo, er blevet flyttet til hovedkvarteret i landets hovedstad, Damaskus.

- Det er en midlertidig omplacering på grund af den forværrede sikkerhedssituation, siger Josephine Guerrero, som er talsperson for FN.

Observatørstyrken - UNSMIS - har indtil nu haft observatører fordelt på fire regionale kontorer - heriblandt altså i Aleppo. Over alt har de fleste aktiviteter dog været suspenderet siden juni.

Styret i Syrien har de seneste dage optrappet bombardementerne af de oprørsbesatte dele af storbyen, der har 2,5 millioner indbyggere.

Søndag meldte øjenvidner, at syriske bombefly indledte en storoffensiv i Aleppo og bombede flere bydele med tunge våben.

Chefen for observatørstyrken, generalløjtnant Babacar Gaye fra Senegal, giver udtryk for, at situationen i landet forværres, og han er især bekymret over situationen i Aleppo.

- Jeg opfordrer parterne til at beskytte de civile og respektere deres rettigheder. Civile må ikke blive mål for bombardementer og tunge våben, sagde Babacar Gaye.

Observatørstyrken blev oprettet den 21. april, efter at FN's Sikkerhedsråd besluttede at sende 300 ubevæbnede observatører til landet for at kontrollere, om den daværende særlige udsending Kofi Annans fredsplan bliver fulgt .

Den 25. juli besluttede FN at halvere styrken som led i en omstrukturering, der skulle øge den civile indsats i landet i stedet.

Beslutningen om at halvere styrken betyder, at de tilbageværende observatører skal dække et større område.

/ritzau/AFP