Uro på Christiania endte med bål i gaden
En christianit er sendt i knæ af tåregassen Foto: Polfoto, Kenneth Meyer / POLFOTO
Christianitter måtte rydde op efter en gruppe unge, der benyttede aftenens uroligheder til at tænde ild til en affaldscontainer.

Uroligheder ved Christiania endte onsdag aften med bål i gaden.

Det skriver Politiken.

I forbindelse med anholdelsen af af en hashhandler, blev politiet pludselig overdænget med sten, og de måtte affyre varselsskud og bruge tåregas.

Efterfølgende fortsatte en gruppe unge uroen. De satte ild til en affaldscontainer og afspærrede gaden ude foran fristaden, og politiet måtte igen bruge tåregas for at få styr på området.

Christianitter tog efterfølgende afstand fra de unges handlinger og hjalp med at få slukket ilden.

Ifølge TV2 News kritiserer områdets beboere politiet for først at bruge for meget tåregas og siden at lade stå til med bålet.

"Vi har en masse børn i vores andelsforening, og det er aldrig rart, at få de massive mængder tåregas, som politiet er alene om at skyde af," siger Jacob Hartmann, der er nabo til Christiania, til TV2 News.

"Vi kommer altid i klemme som naboer, og vi savner faktisk, at politiet opretholder ro og orden, når der af den ene eller anden grund opstår uroligheder på Christiania. Når de ikke stopper sådan et bål her i at opstå, bliver vi gidsler, og det er ikke rart," siger Jacob Hartmann til TV2 News.

Kilde: Politiken og TV2