Urmager nægter drabsforsøg
Urmageren, der mandag skød og ramte mindst to røvere i sin butik, blev tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet til 30. januar.

Urmageren fra København, som tirsdag skød og sårede mindst to røvere i sin forretning i hjertet af København, blev tirsdag varetægtsfængslet i to uger ved et grundlovsforhør.

Manden har erkendt den ene sigtelse, ulovlig våbenbesiddelse, men han nægter sig skyldig i den anden, forsøg på manddrab.

Jeg handlede i nødværge, lød det fra urmageren gennem hans forsvarer, inden dommeren på anklagemyndighedens opfordring valgte at lukke dørene for pressen og andre interesserede i grundlovsforhøret. Derfor kan hans forsvarer, advokat Niels W. Fredsted, heller ikke komme nærmere ind på, hvad urmageren sagde under grundlovsforhøret.

»Men som alle kunne læse i formiddagsaviserne allerede onsdag morgen, handlede han i nødværge, fordi han følte sig truet,« siger Niels W. Fredsted.

De tre røvere truede manden med pistoler, som siden har vist sig at være attrapper. Manden skød og sårede mindst to af røverne, som efterfølgende meldte sig selv til politiet fra en tankstation. Den tredje røver er stadig på fri fod, mens de to sårede røvere er indlagt på Rigshospitalet. Begge blev varetægtsfængslet frem til 30. januar ved et andet grundlovsforhør onsdag, hvor de altså ikke selv kunne være til stede.

Niels W. Fredsted beklager, at dørene blev lukket til onsdagens grundlovsforhør af urmageren.

»Det gavner ikke min klient, at offentligheden på den måde ikke kan høre hans version af hændelsesforløbet. Man skal kun lukke dørene, hvis et åbent retsmøde vil være til skade for efterforskningen. Det mente dommeren altså, og det må man bare tage til efterretning,« siger Niels W. Fredsted