Ups! Forkert flag forsinker fodboldkamp

Fodboldkampen mellem Nordkorea og Colombia blev forsinket, da et sydkoreansk flag tonede frem på storskærm.
Først en time og fem minutter efter den planlagte kampstart kunne dommeren fløjte kampen Nordkorea og Colombia i gang.
Først en time og fem minutter efter den planlagte kampstart kunne dommeren fløjte kampen Nordkorea og Colombia i gang. Foto: Chris Clark / POLFOTO

De olympiske lege i London sættes først for alvor i gang med åbningsceremonien fredag, men er ikke desto mindre allerede blevet ramt af en mindre skandale.

Således måtte fodboldkampen mellem kvinderne fra Nordkorea og Colombia udsættes med mere end en time, efter at de nordkoreanske spillere nægtede at gå på banen efter en uheldig sammenblanding af det nordkoreanske og sydkoreanske flag.

En kilde oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at nordkoreanerne var meget sure, efter at den enorme storskærm på Hampden Park i Glasgow viste billeder af de nordkoreanske spillere ved siden af det sydkoreanske flag, inden kampen gik i gang.

Først en time og fem minutter efter den planlagte kampstart kunne dommeren fløjte kampen i gang.

- I dag inden kvindernes fodboldkamp på Hampden Park blev det sydkoreanske flag vist på en storskærm i stedet for det nordkoreanske, skriver OL-arrangørerne i en pressemeddelelse.

- Det er tydeligvis en fejl, vi undskylder over for holdet og den nationale olympiske komité. Der vil nu blive taget de nødvendige forholdsregler for at sikre, at det ikke kan ske igen, lyder det.

Nord- og Sydkorea er officielt stadig i krig. De to nationer er aldrig blevet enige om en fredsaftale i kølvandet på Korea-krigen, der sluttede i 1953.

Kilde: AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.