Universiteter bliver fæstninger
Politikorps, overvågning og metaldetektorer. Tragedien på Virginia Tech vil gøre universiteter i USA endnu mere bevogtede.

Id-tjek og metaldetektorer er allerede realiteter ved indgangene på mange amerikanske universiteter. Og med skyderiet på Virginia Tech mandag vil endnu flere universiteter nu skærpe deres sikkerhedskontroller, skriver flere amerikanske medier.

Store universiteter som UCLA i Californien og Rutgers University i New Jersey er allerede overvåget af hundredevis af kameraer, har egne politikorps med anti-terror-træning og studerende uddannet til at reagere på sikkerhedstrusler .

»Får vi en alarm, kan vi med det samme se på et kamera, hvad der sker. Vi er meget proaktive, og vi har procedurer på plads for, hvad vi gør, hvis vi har en aktiv pistolmand,« siger politichef Rhonda Harris fra det 34.000 elever store Rutgers University til Fox News.

Hurtigere sms er

Ledelsen på Virginia Tech er blevet kritiseret for ikke at have advaret de studerende hurtigt nok. Flere universiteter vil nu indføre nød-sms-systemer, der kan advare studerende.

Eksperterne er dog enige om, at en hændelse som den på Virginia Tech aldrig kan forhindres 100 procent.

»Hvad vi kan gøre er at være forberedt, gennemgå scenarier og reagere så hurtigt som muligt,« siger Al Cubbage fra det store Northwestern University til Chicago Tribune.

Hverken universiteter eller skoler oplever dog en stigende tendens til mord og vold. Både på high schools og på universiteter har antallet af mord de seneste år været markant lavere, end da to drenges massemord på Columbine High School i 1999 for alvor satte fænomenet på dagsordenen.

via Listen To News