Ungt dansk håb med fremme i Skotland
Søren Kjeldsen faldt langt tilbage efter en skuffende andendag i Scottish Open. Ung dansker overraskede.

Efter en fremragende åbningsrunde og en delt tredjeplads faldt golfspilleren Søren Kjeldsen langt tilbage i den samlede stilling fredag i Skotland.

Danskeren gik banen i par, og det rakte efter fredagens Aberdeen Asset Management Scottish Open på European Tour kun til en delt 19.-plads. Danskeren gik banen i par, hvilket var syv slag dårligere end runden torsdag.

Til gengæld kravlede danske Anders Hansen op på en delt 6.-plads efter en runde i fem slag under par. Her ligger han sammen med sin landsmand Thorbjørn Olesen.

I spidsen er efter andendagen svenske Alexander Norén, fordi han gik en runde seks slag under par, samtidig med at torsdagens store oplevelse Francesco Molinari ikke kunne leve op til åbningsrunden. Molinari ligger nu nummer to.

Længe så det ud til, at den unge dansker Thorbjørn Olesen skulle levere en kanon runde og ende på en af de forreste pladser. Men på de sidste huller faldt han lidt i kadence og droppede på grund af sin dårlige runde torsdag tilbage i den samlede stilling.

Med en runde i syv slag under par må fredagen dog siges at give håb for unge Olesen, der hoppede 55 pladser frem i den samlede stilling.

/ritzau/