Ungeren står for andet end vold

Jeg håber, at hele Danmark så Horisont på DR1 i mandags! For der kom et syn på Ungdomshuset, som jeg længe har savnet i medierne. Programmet gik ud på, at nogle forskellige udenlandske journalister fik lov til at tegne et portræt af Danmark. Og der var en araber, Yusef Al Sharif, som også interesserede sig for den store konflikt om Ungdomshuset.
Selvfølgelig fortalte han om optøjerne, men han var langt mere interesseret i, hvad huset stod for, og han havde også fået lov til at filme derinde og interviewe nogle unge. Han nævnte også, at danskerne kun snakker om optøjerne.
Og det er jo rigtigt! Der er stort ingen, der prøver at se på, hvad huset virkelig står for, og hvad det er, vi sådan kæmper for at bevare. Selvfølgelig har urolighederne været vigtige, men det virker, som om ingen ser, at vold måske ikke er det, Ungeren står for. Men at vi vil kæmpe, når man tager det fra os, som vi elsker.
Jeg håber bare, at der var mange, der så det program, som måske fik ændret deres indtryk af Ungdomshuset en smule og fik øjnene op for det, vi elsker i vores hus!