Unge strømmer ind på landets varmestuer

Varmestuer i hele landet oplever, at flere helt unge mennesker søger tilflugt i en svær hverdag. Økonomi og voksenkontakt er på ønskelisten.
Unge søger mad og vedledning på landets varmestuer.
Unge søger mad og vedledning på landets varmestuer. Foto: Colourbox

Egentlig burde de være i gang med uddannelse og have en masse mod på levet, men landets væresteder og varmestuer tiltrækker stadig flere helt unge mennesker mellem 18 og 25 år. De unge er gået i stå, skriver Kristligt Dagblad.

"Det er en udvikling, som vi har set inden for de seneste år, at unge mennesker ned til 18 år bliver faste gæster i vores varmestuer," fortæller Helle Christiansen, der er chef for landets største diakonale organisation, Kirkens Korshær til Newspaq.

Hun peger på, at de unge kommer, fordi de ikke har råd til at leve. Ofte er de ligefrem blevet opfordret af myndighederne til at søge hjælp på varmestuerne.

"Vi oplever, at en del af de unge er blevet opfordret af de sociale kontakter i kommunen til at gå til os, så de kan få noget mad. Det er altså en økonomisk problemstilling, som får dem til at komme," siger Helle Christiansen.

De unge søger derudover kontakt til voksne, som de ikke naturligt omgås, når grundskolen er forbi.

Varmestuerne forsøger at hjælpe de unge med kontakter til uddannelseinstitutioner og arbejdspladser, men ofte kommer de til kort, fordi det ikke er Kirkens Korshær hovedopgave opgave.

Ifølge september-tallene fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er der 60.000 unge, der defineres som fattige, mens ungdomsledigheden er steget til 27,9 procent.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.