Hvis man kigger i køleskabet hos mange unge mennesker, vil man finde madvarer, der langt fra er egnet til at spise.
Dårlig køkkenhygiejne sender hvert år tusindvis af unge på sygehuset med en madforgiftning. Det skriver Politiken.
Blandt de 15-24-årige er der tre gange så mange, der bliver syge af campylobacter, i forhold til de mindre børn, der stadig bor hjemme hos mor og far.
Det har fået Fødevarestyrelsen til at iværksætte kampagnen 'Clean eller Klam'? Her er budskabet til de unge blandt andet, at man ikke laver den optimale scoremiddag ved at sende sin date på toilettet med dårlig mave.
Det er på høje tid, at der bliver gjort noget ved problemet, fortæller Morten Lisby fra Fødevarestyrelsen.
"Kampagnen er vigtig, for de seneste år er det kun blevet værre med antallet af unge, der bliver syge på grund af dårlig køkkenhygiejne," siger han til avisen.
På hjemmesiden kan man få en masse af vide om god hygiejne, men man kommer langt ved at følge de seks køkkenråd:
1. Vask hænder grundigt
2. Brug ikke det samme skærebræt til kød og grønt
3. Varm mad helt igennem
4. Køl mad hurtigt ned
5. Fjern gammel mad fra køleskabet
6. Skift viskestykke og karklud mindst en gang om dagen