Unge på kontanthjælp skriger på uddannelse
Uddannelse er vejen frem for alle unge, lyder det fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S). Foto: Colourbox.dk
Rekordmange unge på kontanthjælp har ingen uddannelse ud over folkeskolen. Der er behov for reformer, lyder det fra ansvarlig minister.

Antallet af unge på kontanthjælp er steget voldsomt de seneste år, og hovedparten har ikke en uddannelse at falde tilbage på.

50.000 unge er på kontanthjælp. Det er en stigning på 70 procent de seneste tre år.

Af de unge har tre ud af fire kun folkeskolen at læne sig op af. Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriet, skriver Politiken.

"Det er så alarmerende og kan give panderynker hos alle," siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til avisen.

Hun mener, at der er behov for en reform af kontanthjælpen, så der stilles krav om, at arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere skal i uddannelse.

"For den store gruppe unge, der ikke er arbejdsmarkedsparate, har vi behov for nogle længerevarende individuelt baserende forløb, der får dem ind i uddannelsessystemet," siger Mette Frederiksen.

Tallene fra Beskæftigelsesministeriet viser også, at ni ud af ti af de unge kontanthjælpsmodtager under 30 år ikke har nogen erhvervskompetencegivende uddannelse.