Unge på kontanthjælp sendes i job

Kommunen finder såkaldte 'egnede aktiveringsopgaver' som ikke tager job fra andre og sender de unge ud i arbejde på den måde.
De unge arbejdsløse i Nordsjælland skal ikke regne med at kunne hænge på gadehjørnerne. Nej de skal arbejde for deres kontanthjælp.
De unge arbejdsløse i Nordsjælland skal ikke regne med at kunne hænge på gadehjørnerne. Nej de skal arbejde for deres kontanthjælp. Foto: Colourbox

Unge kontanthjælpsmodtagere i Halsnæs uden andre problemer end ledighed kan se frem til at blive sendt i arbejde til gengæld for den kontanthjælp, de modtager fra kommunen. Noget-for-noget kalder kommunen projektet, der er inspireret af den såkaldte Aalborg-model, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Borgmester i Halsnæs Helge Friis understreger, at der er tale om meningsfuld beskæftigelse, og han forsikrer, at der hverken bliver tale om konkurrenceforvridning eller om at tage arbejdspladser fra andre.

- Det må ikke erstatte nedlagte job, siger han og sender en stor tak til fagforeningerne, som ifølge borgmesteren har været en stor hjælp i arbejdet med at indkredse egnede aktiveringsopgaver.

Formanden for 3F i Frederiksværk-Frederikssund Aino Reffs bekræfter, at hun har været til møde med kommunen om projektet, som hun kun kan acceptere, så længe det ikke sender beskæftigede ud i ledighed.

- Det er vigtigt, at man ikke sætter de unge til at udføre opgaver, som burde være ordinære stilllinger, siger Aino Reffs, der i øvrigt vil være forbeholden, så længe der ikke er tale om såkaldt ordinære job.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.