Unge lavede ballade hos Faderhuset
En gruppe fra Ungdomshuset var torsdag aften på Lolland for at lave uro på Faderhusets ejendom. Balladen sluttede fredeligt.

Seks religiøse sjæle fik sig torsdag en ordentlig forskrækkelse i menigheden Faderhusets ejendom i Bandholm på Lolland.

Sent på aftenen løb 24 unge pludselig skrigende ind gennem en åben dør eller kravlede ind gennem vinduerne med hjælp fra de stiger, de havde taget med på turen fra Ungdomshuset i København.

De unge råbte højt, smed konfetti og tog en masse billeder, men ingen kom noget til under den støjende aktion.

Det oplyser politiet i Nakskov, som fik stoppet løjerne med hjælp fra politiet i Nykøbing Falster og senere ekstra assistance fra kolleger i København.

»Det var en happening med konfetti og råberi, men forløbet mellem politi og demonstranter var helt fredeligt,« fortæller politiinspektør Jørgen Brædder.

Alle 24 unge blev anholdt. Fire nåede dog at stikke af, inden politiet fik hjælp fra Københavns beredskabsafdeling til at holde styr på alle ballademagerne og føre dem til politistationen i Maribo.

»Der var nu et fint samarbejde og ingen ondskabsfuld stemning over for os. Vi bad netop om hjælp fra København for at få en så talstærk styrke, at vi kunne undgå at bruge magt,« fortæller Jørgen Brædder.

Ifølge politiiinspektøren har ingen af de unge udtalt sig om, hvorfor de var taget til Lolland, eller hvorfor de tog billeder inde i Faderhusets ejendom, men alt udstyr er blevet beslaglagt.

Faderhuset er den menighed, som overtager Ungdomshuset, når de unge flytter ud.

De unge er sigtet for såkaldt husfredsskændsel efter paragraf 264 i Straffeloven. Det kan principielt give op til seks måneders fængsel, men demonstranterne slipper formentlig med en bøde.