Unge højtuddannede vil rejse ud efter job
Findes der job udenfor Danmark er danske ledige villige til at rykke teltpælene op og forlade landet for at komme i job Foto: colourbox.dk
Hver tredje ledige medlem af fagforeningen Djøf er villige til at forlade landet for at komme i arbejde. Det skriver metroXpress i dag.

Det er ikke så vigtigt, hvor arbejdet er henne, så længe der er et arbejde. Det mener en ud af tre ledige Djøf-medlemmer, skriver metroXpress i dag. Tallene er baseret på en undersøgelse, som Djøf har foretaget.

Samtidig er hver fjerde ledige villig til at acceptere en transporttid på over to timer. Syv ud af ti kan også acceptere en rejsetid på mindst en time.

I Djøf er de imponerede over, hvor langt deres medlemmer er villige til at gå for at få et arbejde.

- Det er imponerende, at så mange har lyst til at rejse så længe og så langt efter et job, siger beskæftigelseskonsulent Ulla Grymer til metroXpress.

Ifølge Ulla Grymer er lysten til at rejse steget i takt med ledigheden. Hun ser også, at de der har været ledige i over et år, er mere villige til at rejse langt eller flytte for at komme i job, end dem der lige har mistet jobbet.

Den samlede ledighed for djøf'ere var ifølge metroXpress på 7,3 procent i juli måned.

Kilde: Metroxpress