UNGDOMSHUSET »Ryd Ungdomshuset hurtigt«

Lokale butikker har fået nok. Ungdomshuset skal ryddes, så roen kan indfinde sig på Nørrebro, mener nogle. Hvis julehandlen kommer i fare, er det politikernes skyld, mener de.

Af Thomas Hoffmann
thho@avisen.dk
@BRØD:Naboerne til Ungdomshuset fortalte allerede søndag, at de er trætte af al balladen, der strømmer ud af de graffitimalede døre på Jagtvej.
Nu kommer samme melding fra de forretningsdrivende i kvarteret. Hos Danske Bank på hjørnet af Nørrebrogade og Fælledvej blev to pengeautomater smadret, og samtlige vinduer i stueetagen skal skiftes ud efter det barske møde med flyvende brosten.
»Det bliver sikkert et pænt beløb, for sådan nogle vinduer er ikke helt billige. Jeg synes, at det er irriterende, og jeg håber faktisk bare, at man får ryddet Ungdomshuset hurtigst muligt, så vi kan få en fredelig by,« siger Jørgen Holm, filialdirektør i Danske Banks Nørrebro Afdeling.

Ingen utryghed

Noget tyder dog på, at de lokale kunder ikke lader sig påvirke af weekendens uroligheder. Ifølge Jørgen Holm har ingen været utrygge eller bange for at træde ind i banken med den hærgede facade, og fornemmelsen går igen hos den lokale handelsforening.
»Jeg kan godt være lidt bekymret for julehandlen i den sidste uge, men omvendt tror jeg også, vi skal have is i maven. Når man gik rundt på Nørrebro i søndags, virkede det jo kundemæssigt rimeligt normalt,« konstaterer Johnny Beyer, formand for Nørrebro Handelsforening.

Politikere ansvarlige

Skulle kunderne mod de handlendes forventning holde sig fra butikkerne på Nørrebro, er det ifølge Johnny Beyer politikerne på Københavns Rådhus, der har ansvaret.
»Man har længe haft på fornemmelsen, at det her kunne gå galt. Derfor skulle de have indkaldt de unge til forhandlinger, og jeg er skuffet over, at de ikke har taget deres ansvar mere alvorligt. Den moralske regning sender vi til Københavns Kommune, men det får vi nok ikke nogen penge ud af,« lyder det.
Foreningen regner med i løbet af tirsdagen at have et endeligt overblik over weekendens skader. Ifølge Johnny Beyer kan man først til januar gøre op, om kunderne har valgt at købe deres julegaver andre steder end på Nørrebro.